5 vuotta - 5 erilaista uratarinaa: Sami

Sami Riikonen on työskennellyt meillä sähkösuunnittelijana ja -valvojana parin vuoden ajan. Ennen Rusttetille tuloa Sami asui Hämeenlinnassa ja työskenteli terästehtaalla automaatio- ja sähkösuunnittelun tehtävissä. Meillä haastattelussa käytyään Sami innostui kasvuyrityksessä tarjolla olevasta sähkösuunnittelijan tehtävästä ja työsopimus syntyikin pian. Koulutukseltaan Sami on automaatioinsinööri ja hän on valmistunut Hämeen Ammattikorkeakoulusta vuonna 2017. Opiskeluaikoina sähkösuunnittelu ei vielä kiinnostanut, mutta työkokemuksen karttuessa se vei Samin mukanaan. Ajan myötä alkoi kiinnostaa ajatus sähkösuunnittelijan roolista yrityksessä, jossa tehtävää pääsisi toteuttamaan laajasti eri alueilla, kuten esim. LVI-rakentamisen projekteissa. Rusttet tarjosi tähän loistavan mahdollisuuden. 

Samin työssä korostuvat linjasaneeraukset, joita tälläkin hetkellä on käynnissä useampia. Tämän lisäksi on pienempiä korjausrakentamisen projekteja. Työssään Sami pitää eniten siitä, että se mahdollistaa itseohjautuvan arjen. Itse voi pitkälti vaikuttaa projektien aikatauluun ja etenemiseen. Rusttetilla Sami arvostaa hyvää työilmapiiriä ja yhteishenkeä. "Monialaista ammattitukea on tiimissä aina saatavilla ja usein tarvitseekin konsultoida eri alan kollegaa, jotta pääsee omassa tehtävässään eteenpäin, Sami kertoo. "Työssäni tykkään myös sen monipuolisuudesta. Välillä on staattisempaa suunnittelua, välillä taas monipuolisempaa valvontaa", hän kuvailee. "Eniten nautin haasteellisista korjausrakentamisen projekteista, esim. vanhemmista arvokohteista, joissa toteutus vaatii räätälöityjä ratkaisuja ja pääsee todella pohtimaan, miten vaikeudet voitetaan. Onnistuminen näissä on erityisen palkitsevaa!" 

Samin vapaa-aika kuluu kesällä satunnaisesti golfia pelaten, mökkeillen ja kalastellen. Lisäksi ympärivuotisiin harrastuksiin kuuluu elektroniikan kanssa puuhastelu, autot, lauta- ja tietokonepelit. Lautapeleihin on investoitu paljon ja mm. joulun välipäivät kuluivat ystävien kanssa pelaten. Lähitulevaisuuden suunnitelmissa on muutto ensimmäiseen omaan kotiin. Kaupat omasta talosta tehtiin loppuvuodesta ja muutto uuteen kotiin on edessä jo ennen kevättä.

Olethan muuten huomannut, että Sami etsii sähkötiimiinsä uutta kollegaa! Lue lisää avoimesta sähkösuunnittelijan rekrystä ja hae meille Samin työkaveriksi!  

Tammikuussa Rusttet täytti 5 vuotta. Synttärikampanjan merkeissä olemme mm. julkaisseet viidestä tiimimme osaajasta viisi erilaista uratarinaa. 

5 vuotta - 5 erilaista uratarinaa: Mathias

Mathias Lunabba työskentelee tiimissämme LVI-suunnittelijana ja -valvojana. Rusttetille hän tuli paluumuuttajana viime syksynä, oltuaan välillä reilun vuoden verran töissä muualla. Alun perin Mathias aloitti työt Rusttetilla jo vuonna 2018. Keväällä 2020 alkanut korona aiheutti aluksi hieman epävarmoja näkymiä työtilanteeseen, jolloin työt muualla veivät hetkeksi mukanaan. Rusttetilta Mathias jäi kuitenkin kaipaamaan monipuolisempaa tehtäväkenttää, kivoja työkavereita ja hyvää yhdessä tekemisen meininkiä. Rusttetille jäivät myös opiskeluajoilta tutut kaverit, Janne ja Victor. Paluu alkoi hahmottua kesän jälkeen ja saimmekin Mathiaksen takaisin joukkoomme viime syksynä.  

LVI-insinöörin uralle Mathias ajautui vähän vahingossa, kun rakennusala kiinnosti ja viidentenä vaihtoehtona Arcadasta haettu LVI-puolen opintolinja lopulta tarjosi hänelle opiskelupaikan. Insinööriksi valmistumista juhlittiin viime kesänä. Aiemmin urallaan Mathias on toiminut sähköasentajana, mutta se ei kuitenkaan tuntunut työltä, jota hän olisi halunnut pidemmällä tähtäimellä tehdä. Nykyisessä työssään mieluisimmaksi Mathias kokee suunnittelutehtävät. "Linjasaneeraussuunnittelua saa Rusttetilla tehdä paljon, mikä on hyvä asia. Edellisessä työssäni näitä ei juurikaan ollut. Mielelläni teen suunnittelun lisäksi myös valvontaa, se tuo vaihtelua arkeen", Mathias tiivistää.  

Vapaa-aikaansa Mathias viettää mieluiten kavereidensa kanssa. Kesäsisin aika kuluu purjehtien ystävän kanssa puoliksi hankitulla purjeveneellä, jonka kotisatama on Helsingissä. Viime kesänä pojat mm. purjehtivat Ahvenanmaalle. Ensi kesälle suunnitelmissa on lisää reissuja lähivesillä, joissa olosuhteet ovat tarpeeksi turvalliset pienelle alukselle.

5 vuotta - 5 erilaista uratarinaa: Miia

Miia on ollut osa Rusttetin tiimiä jo perustamisvuoden kesästä 2017 lähtien. Valmistuttuaan sähköpiirtäjäksi 1993, Miia toimi ensin Leppävaaran ammattiopiston sihteerinä ja työpajan vetäjänä, josta työura jatkui useissa rooleissa mm. IT-alan tukitehtävissä, lääkevarastolla, sekä luontaistuotteiden parissa. Datanomiopinnot jäivät aikanaan kesken kun omakotitalo Kirkkonummella ja sen myötä vakituinen työelämä veivät mennessään.

 

Sattumien summana Miia pääsi viisi vuotta sitten aloittamaan vasta perustetun Rusttetin vakituisena assistenttina. Tiimin kuului tuolloin Miian lisäksi vain kolme perustajaa. Työnkuva oli alussa hyvin laaja ja siihen kuului mm. sopimushallintoa, viestintää, laskutusta ja muuta pienen yrityksen toimiston hallintoon liittyvää.

Liiketoiminnan kasvu lähti liikkeelle melko nopeasti ja henkilömääräkin tuplaantui hetkessä. Tällä hetkellä, jo 22 hengen organisaatiossa, Miian tehtäviin kuuluu pääosin rakennuttajatiimimme tukeminen. Päivät kuluvat erilaisten dokumentointitehtävien ja projektihallinnon parissa. Toimiala sinänsä ei ole Miialle täysin vieras, sillä kotona on puoliso, joka toimii tarjouslaskijana ja lisäksi oma isä on aikanaan toiminut projektipäällikkönä rakennusalalla. Osa nykyisistä yhteistyökumppaneistamme on Miian isän entisiä työkavereita.
 

Vapaa-aikaansa Miia viettää mieluiten puolisonsa kanssa mm. geokätköilyn parissa. Laji vie seikkailuille ympäri Suomen ja välillä muuallekin. Miialla on myös 3 koiraa ja neljättä odotellaan haettavaksi Ranskasta alkuvuodesta. Harrastusohjelmaan kuuluu talvisin myös laskettelu, pääosin Alppien alueella.
 

Miia on viihtynyt Rusttetilla lähes koko sen 5-vuotisen historian ajan. "Pidän siitä, että nykyinen työnkuvani mahdollistaa kokonaisuuksien hallintaa ja pääsen hyödyntämään omaa, vahvaa hallinnon osaamistani koko työyhteisömme tueksi. Rusttetilla työkaverit ovat mukavia ja töihin on kiva tulla. Vaikka lähes kaikki meillä ovat insinöörejä, niin näiden monialaisten osaajien kanssa on monipuolista työskennellä. Perinteinen sanonta, "jokainen työpäivä on erilainen", pitää työssäni vauhdikkaasti kasvavassa organisaatiossa hyvin paikkansa", Miia kertoo.

 

Rusttet juhlii 5-vuotiasta korjausrakentamisen taivaltaan loppuvuoden ajan. Tämän puitteissa mm. julkaisemme viisi erilaista uratarinaa.

Viisi vuotta - viisi erilaista uratarinaa: Janne ja Victor

Viime toukokuussa Rusttetilla juotiin kakkukahvit Janne Petran ja Victor Bergmanin LVI-insinööreiksi valmistumisen kunniaksi. Janne aloitti työt meillä opintojensa ohella 2018 ja Victor Jannen suosituksesta vuotta myöhemmin. Miehet ovat tutustuneet toisiinsa Yrkeshögskolan Arcadassa käytyjen opintojen myötä.

Molemmat ovat olleet harjoittelupaikkaansa tyytyväisiä ja jatkavat nyt palveluksessamme valmistuneina LVI-insinööreinä. ”Olen oppinut suunnittelemaan erilaisia taloteknisiä saneerauksia ja suunnitteluratkaisut ovat tulleet tutuksi. Työharjoittelun kautta on tullut iso osa siitä mitä osaa nyt suunnittelijana.” Janne kertoo. ”Paperille asia on vielä aika helppo laittaa, mutta hahmotuskyky siihen, mikä onnistuu todellisuudessa järkevästi, on kasvanut harjoittelussa paljon”, täydentää Victor. Opintojen kautta tullut teoria onkin konkretisoitunut työssä. Vertauskuvallisesti Janne summaa ”Voisi sanoa jotenkin näin, että opinnoissa opit aakkoset, mutta käytännön työssä opit laittamaan kirjaimet järjestykseen ja kirjoittamaan.”

Molemmat pääsivät harjoittelun aikana tekemään monipuolisesti erilaisia työtehtäviä suunnittelun, valvonnan ja projektijohdon parissa. Käytännössä tämä on tarkoittanut esimerkiksi mukana olemista työmaalla valvonnassa, asennustarkastuksissa, käyttöönotoissa, jälkitarkastuksissa ja takuuajan tarkastuksissa. Molemmat kertovat hankkeiden koon ja työtehtävien vaihdelleen projekteissa. Rusttetilla jokainen suunnittelija käy säännöllisesti myös työmaalla ja tämä koskee myös harjoittelijoita.

Työskentely on tapahtunut pitkälti kokeneemman suunnittelijan johdolla ja ohjauksessa. Hankkeissa on työskennelty yhdessä sisäisen projektiryhmän, projektipäällikön, arkkitehdin, rakenne- ja sähkösuunnittelijan kanssa. Tutuksi on tullut myös työskentely mm. taloyhtiöiden hallituksen, rakennuttajien, isännöitsijöiden ja osakkeenomistajien kanssa. Sekä Janne että Victor nostavat tärkeäksi kokemuksen työskentelystä yhteistyössä urakoitsijoiden kanssa. ”Urakoitsijoilla on usein pitkä kokemus ja laaja näkemys erilaisiin suunnitteluratkaisuihin”.

Entäpä mitä taitoja kannattaa olla jo valmiiksi, kun insinööriopintojen ohessa hakee harjoittelupaikkaa? ”Oma-aloitteisuus on tärkeintä, ilman sitä ei pärjää. Perusteet suunnitteluohjelmasta on hyvä olla ja piirustusten lukemisesta tulee olla jokin ymmärrys” Janne ohjeistaa. ”Hyödyksi on myös aiempi kokemus työmaatyöskentelystä. Se, että tietää, miten työmaan prosessit toimivat” Victor täydentää.

Opintojen ja työn yhdistämisestä molemmat miehet antavat kiitosta työnantajalle. Työskentely ja koulu on ollut jaksottaista, välillä kursseja ja projekteja on ollut paljon. Joustavuutta on tuonut koronavuosien tuoma etätyö, sillä monet kouluun liittyvät kurssit ja työhön liittyvät kokoukset ovat siirtyneet verkkoon ja matka-aikaa on säästynyt. Töistä on saanut vapaata sitä pyytäessä ja työnantaja on ymmärtänyt jouston tarpeen. ”Kun omat hommat ovat olleet ajoissa hoidettuna, oman työajan on saanut hyvin joustavasti järjestää opintojen oheen”, Victor kertoo.

Yrityksen kulttuurista keskusteltaessa esille nousevat joustavuuden lisäksi mukava ilmapiiri ja se, että olemattoman hierarkian kulttuurissa on helppo olla. ”Harjoittelijana joustavuus oli todella tärkeää. Niin ja se, että on saanut tehdä monipuolisia projekteja ja työtehtäviä”, Janne sanoo. Molempia kiinnostavat tulevaisuudessa myös jatko-opinnot, mutta nyt kerätään työkokemusta ja opiskelumotivaatiota. ”Haluamme oppia lisää alasta, kerätä työkokemusta ja varmuutta. Kun on enemmän itse johdettuja projekteja takana, osaa sanoa tarkemmin myös mihin tulevaisuudessa haluaa keskittyä”, Victor kiteyttää. ”Tätä monipuolisuutta Rusttet tarjoaa”.

Rusttet juhlii 5-vuotiasta korjausrakentamisen taivaltaan loppuvuoden ajan. Tämän puitteissa mm. julkaisemme viisi erilaista uratarinaa.

Kesä ja korjausrakentajat: rakennesuunnittelu

Kesä ja korjausrakentajat-juttusarjassa seuraavana vuorossa on rakennesuunnittelutiimimme vetäjä, Markus Råbergh. Kesäloma on Markuksen osalta juuri päättynyt ja edessä on taas vauhdikas paluu arkeen. "Rakennesuunnittelijana tehtäväni on suunnitella rakennusten ja rakennelmien kantavat rakenteet kestämään erilaisia kuormia ja säärasituksia. Yleisesti ottaen, huolellisen rakennesuunnittelun ja taitavan rakentamisen ansiosta talot ym. rakennelmat ovat kestäviä ja turvallisia käyttää. Tyypillisesti rakennesuunnittelu kohdistuu teräs-, betoni- ja puurakenteisiin, joita ovat esimerkiksi seinät, palkit ja pilarit", Markus kertoo. Rakennesuunnittelun tiimissä kesä tarkoittaa lomatuurausten organisointia, pääosin valvontakohteiden osalta. " Siinä missä työmaat ja sen myötä valvonnan tarve pyörivät tauotta, varsinainen suunnittelutyö pyritään aina tekemään niin, ettei suuritöisiä suunnittelijoiden vaihdoksia tarvitse tehdä. Koska myös taloyhtiöiden tilaajat lomailevat, suunnitteluhankkeet käynnistyvät taas syksyn tullen". 

Markuksen roolissa tarvitaan vahvaa rakennustekniikan tuntemusta, kykyä ratkaista teknisiä ja fysikaalisia ongelmia sekä matemaattista osaamista. Näiden lisäksi tarvitaan huolellisuutta, tarkkuutta ja oma-aloitteisuutta sekä kykyä työskennellä ryhmässä. Rusttetilla Markuksen työhön sisältyy korjaus- ja uudiskohteiden rakennesuunnittelu, runkojärjestelmien ja -materiaalien valinnat ja lujuustarkastelut, rakenteiden suunnittelu, valmisosien tuotantosuunnitelmien laatiminen, sekä erilaiset rakennusfysikaaliset ja käyttöikään liittyvät selvitykset. 

Rakennesuunnittelun tiimissä syksy näyttää taas kiireiseltä. Uusia suunnittelu- ja valvontaprojekteja on alkamassa. Tiedossa on myös useampi alkava linjasaneeraus.

  • 1
  • 2

Ota yhteyttä meihin nyt

Ota yhteyttä ammattitaitoiseen myyntiimme. Palveleva suunnittelutoimisto on apunasi kaikissa projektin vaiheissa.

myynti@rusttet.fi
Tel. 050 325 1234

Katso yhteystiedotPyydä tarjous

logo footer

Yhteystiedot

Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tel. 050 325 1234

Y-tunnus: 2807517-8

Rekisteriseloste
Tietosuojaselosteet
Evästeet verkkosivuilla

Suunnittelutoimisto Rusttet Oy

Suunnittelutoimisto Rusttet Oy on kotimainen korjausrakentamisen suunnitteluun, projektinjohtoon ja valvontaan erikoistunut yritys. Meillä on yli 20 vuoden kokemus sadoista linjasaneeraus- ja muista korjaushankkeista asunto-osakeyhtiöissä ja liike/toimistokiinteistöissä. Teemme myös uudissuunnittelua. Yrityksemme on perustettu 2017 ja sille on myönnetty AAA-luottoluokitus. 

Ota yhteyttä