LVI-suunnittelu aavehotelliin

Halloween-viikon tunnelmissa kerromme aavehotellinakin tunnetusta, 1970 valmistuneesta suunnittelukohteestamme Vuosaaressa. Autioiden vuosien saatossa melko huonoon kuntoon rapistunut Hotelli Vuoranta sijaitsee merenrantatontilla Helsingin Ramsinrannassa. Alkon koulutuskeskuksena 90-luvun loppuun saakka toiminut ja sittemmin hotellikäytössä ollut kiinteistö tyhjeni vuonna 2010 ja on muutamaa kuukautta lukuun ottamatta pysynyt tyhjillään. Aavemaisella tunnelmallaan inspiroinut autio kiinteistö on tarjonnut puitteet mm. aikuisten kauhuelämystapahtumille, sekä lukuisille luvattomille tutkimusretkille. Nyt aavehotelli on mittavan korjaussaneerauksen myötä vihdoinkin heräämässä uuteen elämään. Tiloihin valmistuu hoivakoti, jonka on määrä vastaanottaa asukkaat alkuvuodesta 2023. Kaavalla suojellun rakennuksen muuntaminen hoivakodiksi ei kuitenkaan ole ihan yksinkertaista. Käyttötarkoituksella on omat erityistarpeensa ja lisäksi Helsingin kaupunginmuseolla ja kaavoitusyksiköllä on tarkat ohjeet siitä, miten Vuorannan rakennuksia saa kunnostaa. Saneeraus asumiskäyttöön on onneksi kuitenkin mahdollista ja työt kohteessa ovat viime kesänä jo alkaneet. Rusttet vastaa Vuorannan korjaussaneerauksessa LVI-suunnittelusta.


Kohteen parissa Rusttetilla työskentelevät Lauri ja Victor kertovat, että projektin LVI-suunnittelu kattaa mm. ilmanvaihdon, lämmityksen, sekä käyttövesi- ja viemärijärjestelmät. Victor kertoo, että erityispiirteitä suunnitteluun tuo mm. kiinteistön käyttötarkoitus hoivakotina. "Käytännössä tämä vaatii mm. perustasoa tehokkaampaa ilmanvaihtoa, sekä esteettömien tilojen mukaisia toteutusratkaisuja asennuksissa ja teknisissä laitteissa. Esim. vesijohdot uppoasennetaan ja lämmitys toteutetaan lattialämmityksenä, jottei kulku tiloissa ulkoisten laitteiden vuoksi vaikeudu eikä tiloissa käytettävät, kulkua avustavat välineet riko niitä", Victor täsmentää. "Tässä kohteessa pääsee kartuttamaan tärkeää kokemusta eritystarveasumisen suunnittelusta sekä olemaan mukana yhdessä pääkaupunkiseudun kiinnostavimmista korjaussaneerauksen projekteista", tiivistää Lauri.

 

Rusttetilla on vahva kokemus myös historiallisesti arvokkaiden kiinteistöjen korjausrakentamisen projekteista. Kaikissa niissä on omat yksilölliset erityspiirteensä ja tarve joustavalle toteutukselle sekä suunnittelussa että projektinjohdossa.
Jos kiinteistösi korjaussaneeraus alkaa olla ajankohtaista, otathan yhteyttä meihin, niin etsitään yhdessä tilanteeseen sopiva ratkaisu!

Ota yhteyttä meihin nyt

Ota yhteyttä ammattitaitoiseen myyntiimme. Palveleva suunnittelutoimisto on apunasi kaikissa projektin vaiheissa.

myynti@rusttet.fi
Tel. 050 325 1234

Katso yhteystiedotPyydä tarjous

logo footer

Yhteystiedot

Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tel. 050 325 1234

Y-tunnus: 2807517-8

Rekisteriseloste
Tietosuojaselosteet
Evästeet verkkosivuilla

Suunnittelutoimisto Rusttet Oy

Suunnittelutoimisto Rusttet Oy on kotimainen korjausrakentamisen suunnitteluun, projektinjohtoon ja valvontaan erikoistunut yritys. Meillä on yli 20 vuoden kokemus sadoista linjasaneeraus- ja muista korjaushankkeista asunto-osakeyhtiöissä ja liike/toimistokiinteistöissä. Teemme myös uudissuunnittelua. Yrityksemme on perustettu 2017 ja sille on myönnetty AAA-luottoluokitus. 

Ota yhteyttä