LVI-suunnittelu empirepuutaloon

Pohjoisranta 12 asunto-osakeyhtiöön Helsingin Kruununhaassa kuuluu kerrostalo ja sen piha-alueella sijaitsevat puurakenteiset erillistalot. Pihataloista toinen on valmistunut 1839 ja sitä asuttaa kiinteistön talonmies perheineen. Toinen, 1900-luvun alkupuolella valmistunut, kaksikerroksinen puutalo on vuokralla toimistokäytössä. Erillistaloihin toteutetaan pian energiaremontti, jonka myötä niihin tuodaan uudet käyttövesi- ja lämmitysjohdot. Nykyinen suorasähkölämmitys korvataan kaukolämmöllä, jolloin lämmitysjärjestelmä muuttuu vesikiertoiseksi. Saneerauksen yhteydessä nykyisellään kylmiin autotalleihin tuodaan peruslämpö. Yhtiössä vielä mietitään, tehdäänkö pihan pysäköintialueelle tässä yhteydessä sähköautojen latauspisteet.

Remonttipäätös tehtiin kustannus- ja ympäristösyistä, mutta myös uudenlaisen tekniikan mukanaan tuomien mahdollisuuksien kannustamina. Vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä on tarvittaessa helppo kytkeä vaihtuvaan energianlähteeseen. Samalla päästään eroon suurikokoisesta käyttövesivaraajasta.

Koska kyseessä on Museoviraston suojelema kohde, työ on tehtävä erityisten säännösten mukaisesti. Mm. näkyville asennusratkaisuille on tarkat rajoitukset. Tekniikka sijoitetaan piiloon talojen alla sijaitseviin ryömintätiloihin. Suunnittelutyössä on kiinnitettävä erityishuomio materiaalivalintoihin ja asennusratkaisuihin. Suunnittelutoimisto Rusttet hoitaa tämän kohteen LVI-suunnittelun ja kilpailuttaa urakan myöhemmin syksyllä.

Ota yhteyttä meihin nyt

Ota yhteyttä ammattitaitoiseen myyntiimme. Palveleva suunnittelutoimisto on apunasi kaikissa projektin vaiheissa.

myynti@rusttet.fi
Tel. 050 325 1234

Katso yhteystiedotPyydä tarjous

logo footer

Yhteystiedot

Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tel. 050 325 1234

Y-tunnus: 2807517-8

Rekisteriseloste
Tietosuojaselosteet
Evästeet verkkosivuilla

Suunnittelutoimisto Rusttet Oy

Suunnittelutoimisto Rusttet Oy on kotimainen korjausrakentamisen suunnitteluun, projektinjohtoon ja valvontaan erikoistunut yritys. Meillä on yli 20 vuoden kokemus sadoista linjasaneeraus- ja muista korjaushankkeista asunto-osakeyhtiöissä ja liike/toimistokiinteistöissä. Teemme myös uudissuunnittelua. Yrityksemme on perustettu 2017 ja sille on myönnetty AAA-luottoluokitus. 

Ota yhteyttä