Lämmitysverkon tasapainotuksen suunnittelu

As Oy Pikalähetintie 14 ja 18 Helsingin Oulunkylässä käsittää kaksi vuonna 1957 rakennettua kerrostaloa, joissa on yhteensä yli 100 asuinhuoneistoa. Yhtiössä on ollut ongelmia tasaisessa lämmönjaossa. Osassa huoneisoista paleltiin, kun taas toisissa oli liian kuuma.  

Rusttet tarkasti kohteen kellarit ja yleiset tilat ja antoi tämän pohjalta korjaussuositukset kustannusarvioineen. Suosituksessa esiteltiin kaksi eri tapaa toteuttaa korjaustyö; lämpövirtauman säätö arvioinnin perusteella ulkolämpötilan mukaisesti, tai vaihtoehtoisesti mallintamalla lämmönjakoverkosto, laskien tarkat arvot pattereille ja linjasäätöventtileille. Tarkemman lopputuloksen saamiseksi lämmitysjärjestelmän tasapainotus päätettiin toteuttaa mallintamalla.

Suunnittelutyö tehtiin ripeällä aikataululla, jotta lämmitys saataisiin kuntoon ennen kylmiä talvisäitä. Varsinainen säätötyö tehdään marraskuun aikana. Kun ulkolämpötila syksyn edetessä alittaa 10 astetta ja pysyy tasaisena n. viikon ajan, päästään vielä hienosäätövaiheeseen. Tavoitelämpötila asuinhuoneistoissa on suosituksen mukaan 21 astetta, mutta kuten usein, tässäkin kohteessa toivotaan mukavuussyistä hiukan korkeampaa lämpötilaa.

Lämmitysjärjestelmän tasapainoon kannattaa kiinnittää huomiota. Oikein optimoitu lämmitys voi tuoda taloyhtiölle jopa tuhansien eurojen säästöt.

Ota yhteyttä meihin nyt

Ota yhteyttä ammattitaitoiseen myyntiimme. Palveleva suunnittelutoimisto on apunasi kaikissa projektin vaiheissa.

myynti@rusttet.fi
Tel. 050 325 1234

Katso yhteystiedotPyydä tarjous

logo footer

Yhteystiedot

Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tel. 050 325 1234

Y-tunnus: 2807517-8

Rekisteriseloste
Tietosuojaselosteet
Evästeet verkkosivuilla

Suunnittelutoimisto Rusttet Oy

Suunnittelutoimisto Rusttet Oy on kotimainen korjausrakentamisen suunnitteluun, projektinjohtoon ja valvontaan erikoistunut yritys. Meillä on yli 20 vuoden kokemus sadoista linjasaneeraus- ja muista korjaushankkeista asunto-osakeyhtiöissä ja liike/toimistokiinteistöissä. Teemme myös uudissuunnittelua. Yrityksemme on perustettu 2017 ja sille on myönnetty AAA-luottoluokitus. 

Ota yhteyttä