Viemärisaneerauksen suunnittelu

As Oy Kurkimäenpuistossa Itä-Helsingissä aloitettiin saloja- ja hulevesiviemäreiden saneerauksen suunnittelu viime syksynä. Työn on määrä valmistua tammikuussa 2021.

Tässä 30-vuotiaassa talossa sadevesi oli ajan saatossa osittain päässyt haurastuttamaan sokkelirakenteita. Vaikka vesi saattaa usein sokkelirakenteisiin päästessään aiheuttaa myös irtaimistovahinkoja esim. kellaritiloissa, tässä kohteessa näiltä ongelmilta säästyttiin. Lisäksi osassa huoneistoista oli puutteellisista salaojista johtuneita, kohonneita kosteusarvoja.

Tässä kohteessa Rusttet vastasi viemärisaneerauksen suunnittelusta -ja valvonnasta. Lisähaastetta suunnittelutyöhön toi pinta-alaltaan suuri pihamaa, jonka tasaisuuden vuoksi osa parkkipaikan sadevesistä jouduttiin pumppaamaan pois. Vanhoja sadevesikaivoja ei oltu viemäröity hulevesiverkostoon, vaan ne toimivat ns. imeytyskaivoina. Tämän vuoksi talon pysäköintialue tulvi aina rankkasateiden jälkeen. Sadevesiviemärisaneerauksessa uusittiin kaikki tontilla olevat salaojat sekä hulevesirakenteet. Taloyhtiössä pohditaan vielä, uusitaanko remontin yhteydessä myös kaikki huonokuntoisiksi todetut alempien kerrosten sisäpihojen aidat. Saneeraus valmistuu tammikuussa, jonka jälkeen viimeistellään piha-alue kevään kasvukautta odottamaan. 

Projekti on edennyt vauhdilla ja tiiviin yhteistyön tärkeimmät kumppanimme, isännöitsijä Pauli Molin Kiinteistötahkola Oy:stä ja urakoitsija Petri Ryhänen, Maarakennus O. Ryhänen Oy:stä ovat tyytyväisiä. Taannoisessa työmaakokouksessa päästiin yhteistuumin toteamaan, että työt etenevät suunnitelmien mukaan ilman suurempia yllätyksiä. Ensi syksyn sateet eivät tässä talossa enää jää pihalle lainehtimaan!

Ota yhteyttä meihin nyt

Ota yhteyttä ammattitaitoiseen myyntiimme. Palveleva suunnittelutoimisto on apunasi kaikissa projektin vaiheissa.

myynti@rusttet.fi
Tel. 050 325 1234

Katso yhteystiedotPyydä tarjous

logo footer

Yhteystiedot

Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tel. 050 325 1234

Y-tunnus: 2807517-8

Rekisteriseloste
Tietosuojaselosteet
Evästeet verkkosivuilla

Suunnittelutoimisto Rusttet Oy

Suunnittelutoimisto Rusttet Oy on kotimainen korjausrakentamisen suunnitteluun, projektinjohtoon ja valvontaan erikoistunut yritys. Meillä on yli 20 vuoden kokemus sadoista linjasaneeraus- ja muista korjaushankkeista asunto-osakeyhtiöissä ja liike/toimistokiinteistöissä. Teemme myös uudissuunnittelua. Yrityksemme on perustettu 2017 ja sille on myönnetty AAA-luottoluokitus. 

Ota yhteyttä