Saneerauksella sadevedet oikeaan paikkaan!

As Oy Westendinkallio on vuonna 1981 valmistunut, 23 asuinhuoneiston yhtiö, jossa toteutettiin salaoja- ja hulevesiviemäreiden uudistushanke. Haastavuutta hankkeeseen lisäsi yhtiön kallioisella rinteellä sijaitseva tontti, jonka vuoksi projekti oli hieman tavanomaista haastavampi. Saneeraukseen lähdettiin, kun taloja vasten viettävät maanpinnat olivat vuosien aikana aiheuttaneet kosteusvaurioita mm. yhteen talojen maanalaisista kellareista. Lisäksi osassa maantasaisista huoneistoista havaittiin kapillaarisen nousun aiheuttamia kosteusvaurioita seinärakenteissa. Kuten usein tämän ikäisissä rakennuksissa, yhtiön entiset salaojat olivat puutteelliset ja tämän myötä toimimattomat.
Salaoja- ja hulevesiviemäreiden uudistushankkeen myötä yhtiön asukkaat saivat mm. huoneistopihoilleen uudet terassit ja 30 vuoden aikana hieman rehevöityneelle yhtiöpihalle uuden, raikkaan ilmeen. Rusttet vastasi korjaussaneerauksen kokonaissuunnittelusta ja lisäksi hankkeessa olivat mukana ulkopuolinen urakoitsija, valvoja ja pihan istutustyöt toteuttanut puutarhuri.

Yhtiö oli erittäin tyytyväinen saneerauksen lopputulokseen, sekä projektin läpivientiin ja tehokkaaseen yhteistyöhön projektin muiden toimijoiden kanssa. Saimme osakkailta vuolaat kiitokset onnistuneesta suunnittelusta, ja eritysesti pihan uusiin kiviaitoihin oltiin hyvin ihastuneita. 

 Jos salaojat, sekä sade- ja hulevesiviemäröinnit aiheuttavat yhtiössäsi päänvaivaa, olethan yhteydessä meihin, niin pohditaan yhdessä teille sopiva korjausratkaisu.

LVI-suunnittelu aavehotelliin

Halloween-viikon tunnelmissa kerromme aavehotellinakin tunnetusta, 1970 valmistuneesta suunnittelukohteestamme Vuosaaressa. Autioiden vuosien saatossa melko huonoon kuntoon rapistunut Hotelli Vuoranta sijaitsee merenrantatontilla Helsingin Ramsinrannassa. Alkon koulutuskeskuksena 90-luvun loppuun saakka toiminut ja sittemmin hotellikäytössä ollut kiinteistö tyhjeni vuonna 2010 ja on muutamaa kuukautta lukuun ottamatta pysynyt tyhjillään. Aavemaisella tunnelmallaan inspiroinut autio kiinteistö on tarjonnut puitteet mm. aikuisten kauhuelämystapahtumille, sekä lukuisille luvattomille tutkimusretkille. Nyt aavehotelli on mittavan korjaussaneerauksen myötä vihdoinkin heräämässä uuteen elämään. Tiloihin valmistuu hoivakoti, jonka on määrä vastaanottaa asukkaat alkuvuodesta 2023. Kaavalla suojellun rakennuksen muuntaminen hoivakodiksi ei kuitenkaan ole ihan yksinkertaista. Käyttötarkoituksella on omat erityistarpeensa ja lisäksi Helsingin kaupunginmuseolla ja kaavoitusyksiköllä on tarkat ohjeet siitä, miten Vuorannan rakennuksia saa kunnostaa. Saneeraus asumiskäyttöön on onneksi kuitenkin mahdollista ja työt kohteessa ovat viime kesänä jo alkaneet. Rusttet vastaa Vuorannan korjaussaneerauksessa LVI-suunnittelusta.


Kohteen parissa Rusttetilla työskentelevät Lauri ja Victor kertovat, että projektin LVI-suunnittelu kattaa mm. ilmanvaihdon, lämmityksen, sekä käyttövesi- ja viemärijärjestelmät. Victor kertoo, että erityispiirteitä suunnitteluun tuo mm. kiinteistön käyttötarkoitus hoivakotina. "Käytännössä tämä vaatii mm. perustasoa tehokkaampaa ilmanvaihtoa, sekä esteettömien tilojen mukaisia toteutusratkaisuja asennuksissa ja teknisissä laitteissa. Esim. vesijohdot uppoasennetaan ja lämmitys toteutetaan lattialämmityksenä, jottei kulku tiloissa ulkoisten laitteiden vuoksi vaikeudu eikä tiloissa käytettävät, kulkua avustavat välineet riko niitä", Victor täsmentää. "Tässä kohteessa pääsee kartuttamaan tärkeää kokemusta eritystarveasumisen suunnittelusta sekä olemaan mukana yhdessä pääkaupunkiseudun kiinnostavimmista korjaussaneerauksen projekteista", tiivistää Lauri.

 

Rusttetilla on vahva kokemus myös historiallisesti arvokkaiden kiinteistöjen korjausrakentamisen projekteista. Kaikissa niissä on omat yksilölliset erityspiirteensä ja tarve joustavalle toteutukselle sekä suunnittelussa että projektinjohdossa.
Jos kiinteistösi korjaussaneeraus alkaa olla ajankohtaista, otathan yhteyttä meihin, niin etsitään yhdessä tilanteeseen sopiva ratkaisu!

Linjasaneeraus valmistui rivitaloyhtiössä

Pohjois-Helsingissä sijaitseva, vuonna 1972 valmistunut taloyhtiö käsittää kaksi rivitaloa, joissa on yhteensä kuusi asuinhuoneistoa kahdessa tasossa. Kuten monessa tämän ikäisessä talossa, täälläkin märkätilat ja käyttövesiputkisto olivat tulleet käyttöikänsä päähän. Taloyhtiö päätti toteuttaa perinteisen linjasaneerauksen, jonka myötä myös pihan sadevesijärjestelmä pääosin uusittiin ja lähes kaikkien huoneistojen märkätilat saneerattiin. Kohteessa oli

muutamia märkätiloja, jotka todettiin aikanaan hyvin tehdyiksi ja jotka yhtiö halusi säilyttää sellaisenaan. Nämä saatiin saneerauksen ohessa pidettyä ennallaan.
 

Suunnittelutoimisto Rusttet vastasi kohteen hankeselvityksestä, toteutussuunnittelusta, valvonnasta ja projektinjohdosta. Tammikuussa alkanut projekti saatiin pienessä taloyhtiössä päätökseen jo kesällä. Tässä kohteessa yhteistyö tilaajan kanssa toimi saumattomasti ja aikatauluissa pysyttiin mm. hallituksen ripeän päätöksenteon ansiosta. Projektin aikana yhtiö esitti toiveitaan ja sai valittavakseen useita erilaisia, tarpeisiinsa sopivia toteutusvaihtoehtoja. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Heimo Hepojärvi on tyytyväinen hyvin sujuneen projektin toteutukseen. "Toteutussuunnittelu käynnistyi ripeästi, projektijohtaja piti työmaan hallinnassaan ja kaikki valvojat huolehtivat laatutasosta ja kustannusten hallinnasta kiitettävästi. Olemme hyvin tyytyväisiä lopputulokseen ja Suunnittelutoimisto Rusttetin tapaan toimia".

 

Jos linjasaneeraus on taloyhtiössäsi ajankohtainen, liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon! Suunnitellaan yhdessä ja joustavasti tarpeisiinne sopiva kokonaisuus.

Energiaremontti Itä-Helsingissä

As Oy Tiirismaantie 4 on 1972 valmistunut, 7 kerroksen asuintalo Itä-Helsingissä. Osana energiatehokkuuskokonaisuutta, kohteessa aloitettiin viime syksynä poistoilman lämmön talteenottourakka. Rusttet on toiminut hankkeessa projektijohtajana ja vastannut sen ensimmäisen vaiheen rakennusvalvonnasta. Urakan myötä alkuperäisen, koneellisen ilmanpoiston tilalle asennettiin uudentyyppinen, lämmön talteen keräävä huippuimuri, jonka sisällä oleva patteri toimii nyt osana vesikiertoista lämmitysjärjestelmää. Patteri kerää poistoilman tuoman hukkalämmön ja kuljettaa sen hyötykäyttöön. Poistoilmalla lämpenee nyt kiinteistön käyttövesi ja asuinhuoneistojen lämpöpatterit. Uusiolämpö riittää lämmittämään taloa suurimman osan lämmitystarveajasta. Kovien pakkasten aikaan täydentävänä energianlähteenä toimii kaukolämpö.

Samaan energiatehokkuuskokonaisuuteen sisällytettiin yhtiössä myös aurinkopaneeliasennukset sekä katon pinnoitus. Tämän toisen vaiheen työt ajoittuvat tulevalle keväälle.

Kaukolämmön hinnan ollessa jatkuvassa nousussa, monessa yhtiössä etsitään keinoja energiakulujen pienentämiseen. Jos energiatehokkuusratkaisut ovat yhtiössäsi ajankohtaisia, ota yhteyttä meihin ja suunnitellaan teille sopiva kokonaisuus! Huomioithan, että asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin on mahdollista saada ARA-avustusta vuosina 2020–2022. Kannattaa siis toimia jo nyt!

Linjasaneerauksen suunnittelun myötä myös yleiset tilat saivat uuden ilmeen

Helsingin Laajasalossa sijaitseva 116 huoneiston asunto-osakeyhtiö Rudolfintie 21 toteutti linjasaneerauksen 1970 valmistuneisiin neljään asuintaloonsa.
Hankesuunnittelu aloitettiin pari vuotta sitten ja remontti valmistui viime viikolla.  

Linjasaneerauksen yhteydessä kohteessa päätettiin lisäksi parantaa yleisiä tiloja. Kellaritilaan suunniteltiin kuraeteinen, eli säänkäynti, jossa sijaitsee tyhjennettävällä sakkaämpärillä varustettu lattia-allas ja suihku esimerkiksi jalkineiden ja lemmikkien pesua varten. Yksi talon saunoista jaettiin kahdeksi erilliseksi saunatilaksi, joista toinen on kokonaan esteetön. Lisäksi saunojen  yhteyteen rakennettiin viihtyisät vilvoittelutilat. Taloyhtiön ja asukkaiden kokoontumisia varten rakennettiin uusi kokous- ja kerhotila. Porraskäytävien kaikki pinnat uusittiin. Samalla kunnostettiin talojen ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmät. Kaikki talotekniset laitteet liitettiin automaatioon, jolloin niiden käyttö ja ohjaaminen on mahdollista etänä. Saneerauksen yhteydessä, tulevaisuuden tarpeita silmällä pitäen, myös osa talon pysäköintipaikoista varustettiin sähköautojen latausasemilla. 

Osana linjasaneerauksen hankesuunnittelua on mahdollista ja jopa suositeltavaa pohtia muita parannustarpeita, jotka nostavat asumisen laatua- ja viihtyvyyttä. Samalla kiinteistön arvo nousee. 

Meiltä saat suunnittelun linjasaneeraukselle. Samalla voimme miettiä, mitä muita mahdollisuuksia voidaan saneerauksen myötä hyödyntää.

Ota yhteyttä meihin nyt

Ota yhteyttä ammattitaitoiseen myyntiimme. Palveleva suunnittelutoimisto on apunasi kaikissa projektin vaiheissa.

myynti@rusttet.fi
Tel. 050 325 1234

Katso yhteystiedotPyydä tarjous

logo footer

Yhteystiedot

Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tel. 050 325 1234

Y-tunnus: 2807517-8

Rekisteriseloste
Tietosuojaselosteet
Evästeet verkkosivuilla

Suunnittelutoimisto Rusttet Oy

Suunnittelutoimisto Rusttet Oy on kotimainen korjausrakentamisen suunnitteluun, projektinjohtoon ja valvontaan erikoistunut yritys. Meillä on yli 20 vuoden kokemus sadoista linjasaneeraus- ja muista korjaushankkeista asunto-osakeyhtiöissä ja liike/toimistokiinteistöissä. Teemme myös uudissuunnittelua. Yrityksemme on perustettu 2017 ja sille on myönnetty AAA-luottoluokitus. 

Ota yhteyttä