Kesä ja korjausrakentajat: rakennesuunnittelu

Kesä ja korjausrakentajat-juttusarjassa seuraavana vuorossa on rakennesuunnittelutiimimme vetäjä, Markus Råbergh. Kesäloma on Markuksen osalta juuri päättynyt ja edessä on taas vauhdikas paluu arkeen. "Rakennesuunnittelijana tehtäväni on suunnitella rakennusten ja rakennelmien kantavat rakenteet kestämään erilaisia kuormia ja säärasituksia. Yleisesti ottaen, huolellisen rakennesuunnittelun ja taitavan rakentamisen ansiosta talot ym. rakennelmat ovat kestäviä ja turvallisia käyttää. Tyypillisesti rakennesuunnittelu kohdistuu teräs-, betoni- ja puurakenteisiin, joita ovat esimerkiksi seinät, palkit ja pilarit", Markus kertoo. Rakennesuunnittelun tiimissä kesä tarkoittaa lomatuurausten organisointia, pääosin valvontakohteiden osalta. " Siinä missä työmaat ja sen myötä valvonnan tarve pyörivät tauotta, varsinainen suunnittelutyö pyritään aina tekemään niin, ettei suuritöisiä suunnittelijoiden vaihdoksia tarvitse tehdä. Koska myös taloyhtiöiden tilaajat lomailevat, suunnitteluhankkeet käynnistyvät taas syksyn tullen". 

Markuksen roolissa tarvitaan vahvaa rakennustekniikan tuntemusta, kykyä ratkaista teknisiä ja fysikaalisia ongelmia sekä matemaattista osaamista. Näiden lisäksi tarvitaan huolellisuutta, tarkkuutta ja oma-aloitteisuutta sekä kykyä työskennellä ryhmässä. Rusttetilla Markuksen työhön sisältyy korjaus- ja uudiskohteiden rakennesuunnittelu, runkojärjestelmien ja -materiaalien valinnat ja lujuustarkastelut, rakenteiden suunnittelu, valmisosien tuotantosuunnitelmien laatiminen, sekä erilaiset rakennusfysikaaliset ja käyttöikään liittyvät selvitykset. 

Rakennesuunnittelun tiimissä syksy näyttää taas kiireiseltä. Uusia suunnittelu- ja valvontaprojekteja on alkamassa. Tiedossa on myös useampi alkava linjasaneeraus.

Kesä ja korjausrakentajat: projektinjohto ja työmaavalvonta

Kesä on korjausrakentamisessa kiireinen vuodenaika. Vaikka loma on jokaiselle meistä tärkeä ja tarpeellinen palautumishetki, työt kohteissamme pyörivät pääsääntöisesti ripeällä tahdilla myös kesäloma-aikoina. Kesä ja korjausrakentajat - juttusarjassamme seuraavana esittäytyy rakennuttajatiimimme projektipäällikkö ja työmaavalvoja Kai Bergholm. Kailla on edessään vielä liuta valvontakäyntejä ja työmaakokouksia ennen heinäkuun puolivälissä alkavaa kesälomaa. "Työmaavalvonnassa kesä on yleensä kiireinen. Kohteissamme tyypillisesti keskitetään esim. pihaurakoita, vesikattoremontteja, ulkopinnoituksia, julkisivujen elementtisaumausten uusintaa ja pihojen pintoja koskevat työt juuri kesäajalle, jolloin ne säiden puolesta tehokkaimmin toteutuvat", Kai valottaa. "Linjasaneerauksissa taas ainoastaan pihojen pinta- ja asfaltointityöt ajoitetaan kesälle, muutoin sen työvaiheet eivät ole sidoksissa vuodenaikoihin". 

"Toimenkuvaani projektipäällikkönä  kuuluu mm.  yhteyshenkilönä toimiminen tilaajan, suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden välillä, hankkeen aikatauluseuranta sekä tietysti sen varmistaminen, että hanke taloudellisesti etenee  sopimuksen mukaan. Pidän asiakkaan ja urakoitsijan ajan tasalla työmaan tilanteesta sekä huolehdin, että sovitut asiat tapatuvat ajallaan. Hankkeiden etenemistä seurataan työmaakokouksissa, joissa sovitut asiat kirjataan pöytäkirjoihin. Kokousrytmiä pyritään kesälomien ajaksi hiukan harventamaan. Meidän tiimissämme kesälomakauteen valmistaudutaan huolellisesti ennakkoon. Pidän tärkeänä, että asiakkaallemme jää luottavainen mieli hankkeen sujuvasta etenemisestä myös loma-aikana. Käytännössä jokaisen lomalle lähtijän tulee osaltaan varmistaa, että kunkin hankkeen lomatuuraaja tietää tehtävänsä. Asioita käydään hyvissä ajoin läpi mm. sisäisissä palavereissamme", Kai kuvailee kesän työkuvioita. 

"Oma kesälomani määräytyy uusioperheemme aikataulujen mukaan.  Osan ajasta vietämme avovaimoni mökillä Turun saaristossa. Lisäksi teemme joitakin kotimaan reissuja. Myöhemmin syksyllä olisi tilanteen niin salliessa tarkoitus käväistä kaukomatkalla", Kai kertoo lomasuunnitelmistaan.

Kesä ja korjausrakentajat: sähkösuunnittelu- ja valvonta

Juttusarjassamme "kesä ja korjausrakentajat" esittelemme muutaman meistä aurinkoisista Rusttetlaisista. Sarjan myötä pääset tutustumaan kesäiseen korjausrakentamiseen ja tiimiläistemme lomamietteisiin. Ensimmäisenä vuorossa on sähkötiimimme Taina.  

Sähkösuunnittelijana- ja valvojana Rusttetilla jo kolmatta vuotta toimiva Taina Kulonen on täydessä työn touhussa vielä pitkälle heinäkuuhun. "Työmaat pyörivät koko kesän täydellä teholla, joten hiljaista aikaa meillä ei ole tiedossa. Tänä kesänä meillä on enemmän kohteita kuin vuosi sitten, joten olemme positiivisen kiireen äärellä. Tiimissämme on myös näin lomakaudella aina joku sähkösuunnittelija- ja valvoja paikalla. Pyrimme kuitenkin toteuttamaan suunnittelutyöt niin, ettei omia projekteja tarvitse lomien ajaksi siirtää kollegoille. Sekä asiakkaillemme että meille itsellemme on parasta, ettei vastuuhenkilö vaihdu kesken projektin. Näin kokonaisuus etenee saumattomimmin", Taina kertoo sähkötiimin kesästä.

Työssään sähkösuunnittelijana- ja valvojana Taina toimii tärkeänä linkkinä sähköurakoitsijan ja työn tilaajan välillä. Valvojana hän varmistaa, että urakoitsija tekee sen mitä urakassa on tilattu ja että työ on tehty hyvien asennustapojen sekä sähkölain vaatimusten mukaisesti. Tainan työpäivät koostuvat mm. valvontakäynneistä työmaalla, niiden dokumentoinnista valvontamuistioiksi, työmaakokouksista ja sähkösuunnittelusta. "Hellejaksoina oma työpiste hyvin ilmastoidulla toimistollamme on paras paikka odotella omaa lomavuoroaan", Taina toteaa.

"Kesälomani alkaa vasta muutaman viikon päästä, kun työparini palaa töihin. Lomallani aion tutustua Helsinkiin ja nauttia kiireettömistä päivistä. Olen muuttanut pääkaupunkiseudulle vasta vuosi sitten, eikä kodin ulkopuolella juurikaan ole nyt ollut menoja tarjolla. Odotan innolla pääsyä pääkaupunkimme kesäelämään", Taina kertoo lomasuunnitelmistaan.” ”Syksyn toivon tuovan tullessaan uusia linjasaneerausprojekteja, sillä niissä suurimpina korjausrakentamisen kokonaisuuksina koen olevan eniten ammatillista haastetta”.

RusttetMoniolla tehoa linjasaneeraukseen!

Innovatiivinen RusttetMonio-yhteistyömalli takaa sujuvan suunnittelun, kustannustehokkaan remonttiprosessin ja aina onnistuneen lopputuloksen. Yhteistoimintamallissa urakkakilpailun voittanut urakoitsija pääsee vaikuttamaan lopullisen toteutuksen suunnitteluun. Työt saadaan käyntiin nopeasti, kun kaikesta on sovittu etukäteen. Ennakkosuunnitelulla myös kustannukset ovat matalat.
Tutustu RusttetMonioon Helsingin Sanomien tänään julkaistussa Rakentaminen-liitteessä!

Ota yhteyttä meihin nyt

Ota yhteyttä ammattitaitoiseen myyntiimme. Palveleva suunnittelutoimisto on apunasi kaikissa projektin vaiheissa.

myynti@rusttet.fi
Tel. 050 325 1234

Katso yhteystiedotPyydä tarjous

logo footer

Yhteystiedot

Teknobulevardi 3-5
01530 Vantaa

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Tel. 050 325 1234

Y-tunnus: 2807517-8

Rekisteriseloste
Tietosuojaselosteet
Evästeet verkkosivuilla

Suunnittelutoimisto Rusttet Oy

Suunnittelutoimisto Rusttet Oy on kotimainen korjausrakentamisen suunnitteluun, projektinjohtoon ja valvontaan erikoistunut yritys. Meillä on yli 20 vuoden kokemus sadoista linjasaneeraus- ja muista korjaushankkeista asunto-osakeyhtiöissä ja liike/toimistokiinteistöissä. Teemme myös uudissuunnittelua. Yrityksemme on perustettu 2017 ja sille on myönnetty AA-luottoluokitus. 

Ota yhteyttä